“Kunpa pääsisin koodaamaan, eikä tarvitsisi istua aina Teamsissa. Omalla urallani tuli korporaatiomaailmassa sellainen kohta, että tämä juttu on nyt nähty ja haluan oppia jotain uutta”, tuumi Kari Aarnio. Kokenut softa-alan konkari halusi muutosta uralleen.

Ohjelmistokehittäjänä Kari halusi taas päästä itse käsiksi koodaamiseen, eikä vain suunnitella toteutuksia. Devikoneella tämä onnistuu, sillä devikonelaiset ovat järjestelmäintegraatioiden asiantuntijoita, ja auttavat asiakkaita aina tarpeen määrittelystä toteutukseen.

Kari päätti irtisanoutua korporaatiomaailmasta ja tulla kesällä 2022 Devikoneelle töihin integraatioarkkitehdiksi. Häntä motivoivat uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen – ei homehtuminen samoissa projekteissa vuodesta toiseen.

“Yllätyin itsekin, miten paljon integraatioille on tarvetta ja kysyntää.”

“Halusin työpaikkaan, missä työ on vaihtelevaa ja joustavaa. Devikoneella tämä toteutuu kyllä erinomaisesti”, Kari kertoo.

Mikä integraatioissa rupesi kiehtomaan kokenutta konkaria, Karia?

 

“Järjestelmäintegraatiot ovat ala, jonka tärkeyttä ja hyödyllisyyttä eivät kaikki IT-alan ammattilaiset tai yritykset ole vielä ymmärtäneet. Yllätyin itsekin, miten paljon integraatioille on tarvetta ja kysyntää”, Kari kertoo.

Karilla on aikaisempaa kokemusta esimerkiksi sulautetuista järjestelmistä ja monimutkaisista softakehitysprojekteista eri asiakkaille. Integraatioissa on kuitenkin hänen mukaansa valtavasti hyödyntämätöntä potentiaalia.

“Olen oppinut puolessa vuodessa Devikoneella enemmän kuin sitä ennen moneen vuoteen.”

“Kun hyvin tehty integraatio saa asiakkaan järjestelmät keskustelemaan paremmin keskenään, tuottavuus kasvaa, ja vanhoistakin sovelluksista voidaan saada ihan uutta tietoa. Usein niitä voidaan hallita ja käyttää tehokkaammin”, hän avaa.

“On hienoa, että asioita saadaan automatisoitua ja manuaalinen työ vähenee. Järjestelmien käyttäjät, eli asiakasyrityksissä työskentelevät ihmiset pääsevät keskittymään oikeisiin asioihin ja kehittämään uutta”, Kari jatkaa.

Kolme kiinnostavaa asiaa integraatioarkkitehdin elämässä Devikoneella

#1 Piinkovaa integraatio-osaamista ja jatkuvaa uuden oppimista

“Olen oppinut puolessa vuodessa Devikoneella enemmän kuin sitä ennen moneen vuoteen”, kertoo Kari innostuneena.

Ammatillinen kasvu ja uuden oppiminen ovat Karille yksi suurimmista motivaatiotekijöistä. Uutta Kari opiskelee Devikoneella itsenäisesti asiakastöiden lomassa, mutta myös yhteisesti muun porukan kesken.

“Meillä on Devikoneen porukalla joka päivä yhteinen, vapaaehtoinen palaveri, johon osallistun pari kertaa viikossa. Näissä palavereissa meillä on paljon tiedonjakoa, jos joku on keksinyt tavan tehdä asioita uudella tavalla. Meillä on myös omia teknologioita, joita kehitetään, joten niistäkin ajatuksia jaetaan useasti. Tältä porukalta voin oppia jatkuvasti jotain uutta”, Kari kertoo.

👉 Lue lisää Devikoneen ydinosaamisesta!

“Porukka on pätevää ja meitä on monipuolinen joukko nuorempia ja kokeneempia kavereita. Tekeminen pysyy mielenkiintoisena, kun erilaisella osaamisella varustetut ihmiset tekevät yhdessä töitä ja oppivat toisiltaan”, Kari tiivistää.

#2 Monipuolista ongelmanratkaisua kädet savessa

Millaisia ongelmia Karin pöydällä on ratkottavana? Toisin sanoen, missä asioissa devikonelaiset ovat ässiä?

“Pääsen tekemään asioita alusta loppuun asti, miettimään suunnittelusta asti toteutusta, dokumentointia ja testausta. Kaikki kuuluu työnkuvaani ja se sopii juuri minulle.”

“Kyse voi olla koodausongelmasta, suorituskyvystä, teknisen tietokannan tai koodin toimivuudesta, tietoliikenneyhteyksistä, tietokannan optimoinnista – monien asioiden selvittelystä”, Kari selittää.

Työpöydällä on siis kaikkea mitä ohjelmistosuunnitteluun kuuluu. Hän auttaa myös asiakasta määrittämään ongelman ytimen ja selkeyttämään, mihin olisi tärkeintä keskittyä.

“Pääsen tekemään asioita alusta loppuun asti, miettimään suunnittelusta asti toteutusta, dokumentointia ja testausta. Kaikki kuuluu työnkuvaani ja se sopii juuri minulle”, Kari kertoo. 

#3 Työelämää 2.0 pandemian jälkeisessä maailmassa

“Devikone on todella joustava työpaikka, mikä on yksi monista syistä, miksi viihdyn firmassa. Etätyöskentelyä tuetaan ja saan valita itse työnteon paikan”, Kari kertoo.

Joustava työelämä on tätä päivää pandemian jälkeisessä maailmassa. Töitä Devikoneella tehdään joustavasti etänä tai toimistolla.

Karin tyypillinen päivä alkaa Turussa kotitoimistolla – täl puol jokkee, tietenkin. Devikoneen oma toimistokin on devikonelaisten käytössä Kupittaalla. Karin tapauksessa myös asiakkaan tiloihin hän on lämpimästi tervetullut.

Hänen päivänsä alkavat aina asiakkaan päivittäisellä palaverilla. Pääosin Kari tekee töitä asiakkaan tiimin kanssa, mutta korostaa kuitenkin, että Devikoneelta saa aina myös oman porukan tukea tarvittaessa.

No vieläkö sitä joutuu istumaan vain Teamsissa?

“En sentään, vaikka toki sielläkin tulee vietettyä aikaa. Nyt pääsen ihan oikeasti koodaamaan”, hän nauraa.

👉 Jos sinäkin haluat päästä koodaamaan etkä vain istua Teamsissa, laita meille yhteydenottopyyntö tai laita vaikka Arille suoraan viestiä!

Tutustu myös muiden Devikonelaisten tarinoihin:

Devikoneen kysymysgrillissä koodaava arkkitehti Ilkka Kujanpää

Devikoneen kysymysgrillissä ensimmäinen työntekijä Jussi Kirjonen