Kaltaistasi integraatiokehittäjää ymmärrettävästi kiinnostaa, millaisiin projekteihin voit Devikoneella päästä. Millaisten asiakkaiden kanssa pääset tekemään hommia? Kuinka paljon saat vaikuttaa projektivalintoihin? Luettuasi tämän jutun, olemme toivottavasti vastanneet mieltäsi kaihertaviin kysymyksiin!

#1 Millainen on Devikoneen tyypillinen, ideaali asiakas?

Yksinkertaisesti: ideaaliasiakkaallamme on tarvetta integraatioille. Integraatiokehittäminen ei ole siis millään tavalla toimialariippuvaista hommaa, koska eri järjestelmien välisiä integraatioita tarvitaan lähes joka puolella.

#2 Millaisia projekteja integraatiokehittäjille on tarjolla? 

Käytännössä asiakasprojektimme jakautuvat kahteen tukijalkaan:

1) Alihankintatöitä isoille konsulttitaloille

Näissä hommissa loppuasiakkaat ovat usein isoja, kunnallisia tai valtiollisia toimijoita. Osaamisen kannalta tällöin tarvitaan usein kovaa senior-tason osaamista, sillä tekijät kilpailutetaan CV:n perusteella.  

Devikonelaiset ovat näissä osa monen eri toimittajan asiantuntevista ja senior-tason tekijöistä koostuvaa tiimiä. Kilpailutetuissa tiimissä senior-osaajamme tuppaavat kyllä viihtymään, kun ympärillä on vertaisia asiantuntijoita sparrailukaverina!

👉 Mikä näissä on sinulle kiinnostavaa?

Projektit ovat usein pitkiä ja työtä on paljon, joten tämä tuo työn tekemiseen varmuutta ja pysyvyyttä. Kun loppuasiakkaat ovat todella suuria, laskeutuu työpöydälle usein myös isoja ja visaisia haasteita. Se, jos jokin lisää kaltaistesi kokeneiden tekijöiden työn mielekkyyttä.

2) Omat suorat asiakkuudet

Omat asiakkuudet ovat meille elintärkeitä. Myös näitä voi olla millä tahansa toimialalla. 

Tyypillisesti asiakkaillamme korostuu usein kasvun myötä käsistä riistäytyneiden integraatiototeutusten monimuotoisuuden saaminen takaisin ryhtiinsä. 

Se tarkoittaa esimerkiksi integraatioiden isojen linjojen suunnittelua, arkkitehtuurin yhtenäistämistä ja yhtenäisten mallien luomista. Keskiössä on integraatioiden keskittäminen integraatioalustalle ja usein tuomme mukanamme toteutusten lisäksi hallinnan koko yrityksen integraatiokenttään. 

👉 Mikä näissä on sinulle kiinnostavaa?

Hommaa on tarjolla jos jonkinlaista: arkkitehtuurisuunnittelua, integraatiokoodausta ja palvelu- tai projektipäällikön tehtäviä. Tiimi koostuu usein kokonaan devikonelaisista, jolloin yhteisöllisyys ja toisilta oppiminen korostuu.

#3 Saanko itse vaikuttaa projektien valintaan? 

Ehdottomasti. 

Rekryprosessin aikana pääset kertomaan, millaisille hommille sydämesi sykkii ja mistä olet kiinnostunut. Ytimessä ja perusarvona meillä on tarjota projekteja, jotka kiinnostavat, motivoivat ja tarjoavat tarpeeksi haastetta kaltaisellesi osaajalle. 

Tämä on paras mahdollinen tilanne jokaiselle projektin osapuolelle: sinulle, meille ja asiakkalle. Joskus saatamme kannustaa ottamaan hieman omien kiinnostusten ulkopuolelta olevan projektin tai osaamista haastavan toimeksiannon, jos näemme sinussa selkeää potentiaalia. Silloin – ja toki muulloinkin – tarjolla on tukiverkosto Devikoneen puolella. 

#4 Entäs mitä tapahtuu, kun projekti loppuu?

Silloin lähdemme etsimään uutta hommaa samalla periaattella kuin ennenkin: työntekijä edellä. 

Istahdamme taas yhdessä (virtuaalisesti) alas ja käymme läpi tilanteesi, toiveesi ja ammatilliset kiinnostuksen kohteesi. Lopputuloksena on sijoittuminen uuteen projektiin, jossa omat toiveesi ja asiakkaan tarpeet ovat linjassa!

Joskus voi toki käydä niin, että jokin projektissa ei tunnu oikealta tai siinä ei oikein viihdy. Projektia on silloin myös mahdollista vaihtaa tietyin reunaehdoin, jotka katsotaan aina tapauskohtaisesti. Näin ei tosin ole vielä tapahtunut Devikoneen historiassa, mutta tapamme mukaan katsomme tässäkin tulevaisuuteen varautuen. 

Tavoitteemme on, että pääset mukaan itsellesi mielekkääseen, ammatillisesti sopivan haastavaan ja kiinnostavaan projektiin mukaan! Me teemme kaikkemme, jotta tämä kombo toteutuu.  

#5 Olisiko teillä kertoa jokin oikean elämän esimerkki asiakasprojektista? 

Tottahan toki! Integraatiokehittäjämme Marjut Mikkola työskentelee asiakkaallamme Kolster Oy Ab:lla, joka on immateriaalioikeuksiin ja lakipalveluihin keskittynyt merkittävä kotimainen toimija.  

Mitä asiakkaan ongelmaa ratkot?

“Asiakkaalla on uusi alallaan ainutlaatuinen toiminnanohjausjärjestelmä, jonka myötä heillä oli tarve uusille integraatioille eri järjestelmien välille. Integraatiot liittyvät muun muassa laskutus- ja kirjanpitodatan siirtämiseen järjestelmästä toiseen.”

Mitä on vastuullasi?

“Vastuullani on ollut integraatioiden kehitystyö ja määrittely sekä suunnittelu yhdessä asiakkaan ja kollegani kanssa. Tällä hetkellä teen suurimmaksi osaksi myös datamigraatiotyökalun kehitystä sekä tiedon siirtoa vanhasta järjestelmästä uuteen.”

Mikä on teknisesti kiinnostavinta?

 “Teknisesti kiinnostavaa tässä projektissa on ollut integraatioiden kehitys Open source-työkaluilla sekä integraatioiden kehittäminen ja keskittäminen Devikoneen “oman” integraatioalustan päälle.”

Mitä opit?

 “Tärkeintä on rakentaa laadukkaita, aikaa kestäviä ja helposti hallinnoitavia sekä muokattavissa olevia integraatioita. Lisäksi täytyy olla hyvät toimintamallit liittyen siihen, että kuinka tähän päästään.”

Mikä on ollut haastavaa tai vaikeaa?

“Uutta järjestelmää on kehitetty samaan aikaan integraatioiden kanssa ja muutoksia on sen myötä tullut paljon varsinkin alkuvaiheessa. Siksi on ollut tärkeää tehdä tiivistä yhteistyötä asiakkaan sekä uuden järjestelmän kehittäjien kanssa, jotta integraatiot ovat pysyneet mukana muutoksissa. Haasteet on saatu kuitenkin selätettyä hyvällä yhteistyöllä ja lopputuloksesta tulee asiakkaan tarpeisiin varmasti erinomainen!”

👉 Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja jutellaan siitä, millaisia hommia voisimme sinulle tarjota! Lue lisää urasivultamme.

Lue lisää työstä integraatioiden parissa:

Miten kokenut integraatiokehittäjä voi kasvattaa ammatillista osaamistaan Devikoneella?

Tuomas halusi perustaa parhaan työpaikan niille, jotka haluavat rakentaa syväasiantuntijuuden integraatioista