Integraatioiden parissa ammatillinen kehitys ei pysähdy. Päinvastoin, maailma muuttuu jatkuvasti ja siksi myös osaamisen ylläpitäminen on erityisen kriittistä. Millä tavalla Devikoneella voi kehittää ammatillista osaamistaan ja millaisiin arvoihin ajattelu perustuu?

Kaksi periaatetta ohjaa sitä, mihin suuntaan ja miten ammatillista osaamista devikonelaiset voivat kehittää. 

Ensimmäisenä tulee laatuajattelu, joka ohjaa kaikkea tekemistä. 

“Ainoastaan panostamalla ammatillisen kehittymisen laatuun, se on kestävää ja suoraan sanottuna myös bisnekselle kannattavampaa”, Tuomas Palenius, yksi perustajista ja CTO selittää. “Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kehittäjällä tulee olla aikaa ottaa asioista selvää, jotta osaaminen voi syventyä”, hän jatkaa.

”Kehittäjällä tulee olla aikaa ottaa asioista selvää, jotta osaaminen voi syventyä.”

Perinteisesti konsultoinnissa tämä on harvinaista herkkua, sillä aikapaine saattaa helposti puskea laadukkaan tekemisen edelle. Tuomaksen mukaan Devikoneella on huomattu, että oikeastaan juuri panostamalla laatuun, kaikki voivat paremmin ja asiakkaat saavat parempaa palvelua. 

Toinen periaate on jatkuvan parantamisen malli

“Se tarkoittaa sitä, että mietimme päivittäin sitä, miten voisimme tehdä asioita vieläkin paremmin”, sanoo Tuomas.

Tämä on kaksisuuntainen tie, jossa vastuuta on myös integraatiokehittäjillä tiedon jakamisen suhteen. “Vain tietoa jakamalla pystyy oppimaan paljon. Vältämme myös tuplatyötä, sillä yhdestä integraatiosta voi löytää tiettyjä patterneja tai koodinpätkiä hyödynnettäväksi toiseen”, hän jatkaa. 

Syvennä osaamistasi käytännön tekemisen äärellä asiakasprojekteissa ja Devikoneen oman integraatioratkaisun kehityksessä

Teknisen osaamisen kehittyminen tapahtuu parhaiten käytännön työssä – erityisesti juuri senioritason osaajilla, joilla on jo kilometrejä takanaan urallaan. Siksi tarjoamme tarpeeksi haastavia, mielenkiintoisia asiakasprojekteja, jossa pääset oppimaan uutta ja haastamaan itseäsi. 

👉 Tutustu yhteen asiakkaistamme, Asfalttikallioon!

“Integraatiomaailma on kehitysnälkäiselle ihmiselle upea paikka kehittyä. Meillä on töissä kovan tason tekijöitä, jotka ovat nähneet uransa aikana vaikka ja mitä. Silti integraatioiden parissa tulee jatkuvasti uusia järjestelmiä ja se pitää mielenkiintoa yllä”, Tuomas tiivistää. 

“Integraatiomaailma on kehitysnälkäiselle ihmiselle upea paikka kehittyä. Meillä on töissä kovan tason tekijöitä, jotka ovat nähneet uransa aikana vaikka ja mitä. Silti integraatioiden parissa tulee jatkuvasti uusia järjestelmiä ja se pitää mielenkiintoa yllä.”

Asiakasprojektien lisäksi devikonelaiset voivat hioa teknisiä taitojaan Devikoneen oman integraatioratkaisun kehittämisessä. “Meidän integraatiokerroksemme pyörii erilaisilla ajoalustoilla. Sinne on mahdollista rakentaa erilaisia koodiaihioita, joissa meidän integraatioteknologiat pyörivät”, Tuomas sanoo. 

Integraatiokehittäjämme saavat tutkia omia kehitysmahdollisuuksia ja päättää itse, mihin suuntaan haluavat seuraavan askeleen ottaa. “Tavoitteemme on mahdollistaa se, että jos meidän työntekijällä tulee tunne, että “tuonne haluaisin mennä”, niin sitä kuunnellaan ja autetaan eteenpäin”, Tuomas sanoo. 

“Tavoitteemme on mahdollistaa se, että jos meidän työntekijällä tulee tunne, että “tuonne haluaisin mennä”, niin sitä kuunnellaan ja autetaan eteenpäin”

Osaamisen kehittämistä haastavat kuitenkin ajan puute sekä selkeiden oppimistavoitteiden asettaminen. “Systemaattinen oppiminen ajan puutteen vuoksi on tässä työssä vaikeaa. Tiedän, että meillä on monilla vaikka Udemy-kursseja käymättä ja intoa opiskeluun löytyisi”, Tuomas pohtii. 

Ymmärrämme kokeneiden integraatiokehittäjien sielunmaisemaa ja ammattillisia intohimoja

Kun aiheena on senioritasoisten ammattilaisten osaamisen kehittäminen, Tuomas tietää mistä puhuu. Hänellä on taustallaan pitkä kokemus ohjelmistokehittämisen ja integraatioiden parista. Hän vastaa Devikoneen teknisestä kehityksestä ja toimii ensisijaisena sparrauskaverina monelle työntekijälle. 

Mikä kaltaistasi kokenutta konkaria motivoi etenemään uralla? 

“Uudet haasteet ja mahdollisuus syventää osaamista laadukkaasti”, kuvailee Tuomas.

“Tässä kohtaa uraa ei ole enää pakonomaista tarvetta oppia siksi, että olisin työmarkkinoilla arvokkaampi. Markkina-arvo tulee ikään kuin sivutuotteena”, Tuomas mietti ja jatkaa: “Arvojärjestys on muuttunut. Nyt motivaatio uuden oppimiseen lähtee sisältä itsestään ja siitä, että haluaa oppia uusia juttuja. Itselle on myös selkeämpää mihin asioihin haluaa keskittyä.”

“Tiedän, että meidän tasoisille tekijöille on vielä vaikka mitä opittavana. Kun meillä on senioritason tekijöitä töissä, pääsee sparrailemaan vertaistensa kanssa, joka antaa uutta pontta oppimiselle”

Jatkuva uuden oppiminen on yksi monista syistä, miksi Tuomas halusi perustaa Devikoneen. “Tiedän, että meidän tasoisille tekijöille on vielä vaikka mitä opittavana. Kun meillä on senioritason tekijöitä töissä, pääsee sparrailemaan vertaistensa kanssa, joka antaa uutta pontta oppimiselle”, Tuomas kertoo innostuneena.

👉 Haluatko sinäkin rakentaa syväosaamisen integraatioista? Tutki urasivuiltamme lisää siitä, millainen Devikone on työpaikkana ja ota yhteyttä! 

Lue lisää työstä integraatioiden parissa:

Niille, jotka tykkäävät integraatioista ja koodaamisesta – Mitä kokenut integraatioarkkitehti, Kari tekee Devikoneella?

Tuomas halusi perustaa parhaan työpaikan niille, jotka haluavat rakentaa syväasiantuntijuuden integraatioista